Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Терміни проведення перевірок для бюджетного відшкодування ПДВ скорочено

Реклама

Ще 16 березня 2024 року набрали чинності окремі норми Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» від 23.02.2024 р. № 3603-IX, якими автори внесли зміни до ПКУ.

Так, з 01 липня 2024 року скорочено терміни проведення перевірок щодо визначення суми ПДВ, яка підлягає бюджетному відшкодуванню.

Тому, платники податку, які мають право на бюджетне відшкодування відповідно до ст. 200 ПКУ та подали заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, отримують його, якщо контролери узгодять заявлену суму за результатами камеральної перевірки. Причому податківці мають провести перевірку протягом 20 календарних днів, наступних за граничним строком подання податкової декларації або уточнюючого розрахунку. Якщо такі документи подано пізніше - за днем їх фактичного подання, та відповідно до вимог, перелічених у ст. 76 ПКУ, а у випадках, описаних у п. 200.11 ПКУ, - за результатами перевірки, зазначеної у ньому, відповідно до ПКУ.

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області зауважили, що автори Закону № 3603-IX виділили контролерам 40 календарних днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації (а в разі якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку - за днем її фактичного подання), щоб провести документальну перевірку платника податку згідно з пп. 78.1.8 ПКУ.

Зараз і до 01 липня 2024 року контролери можуть проводити таку перевірку платника податку протягом 60 календарних днів, після граничного строку подання податкової декларації (у разі її надання після закінчення граничного строку - за днем її фактичного подання).

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Отримайте максимум аналітичних матеріалів, алгоритмів дій для роботи та бухгалтерських сервісів. Замовте зараз з економією 50%.

Також важливі публікації:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини