Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як покарають платника податку на прибуток за неподання або несвоєчасне подання фінансової звітності

Реклама

Платники податку на прибуток і неприбуткові підприємства, установи та організації подаючи фінансову звітність мають керуватись нормою п. 46.2 ПКУ. Вона передбачає, що фінансова звітність є додатком до Декларації та є її невід'ємною частиною. Тобто якщо разом з Декларацією платник не подав до органу ДПС фінансову звітність як її невід'ємну частину, таку податкову звітність не визнають податковою декларацією.

Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, які повинні нараховувати та сплачувати податки, збори, податкових декларацій (розрахунків) передбачили у п. 120.1 ПКУ.

Отже, неподання або несвоєчасне подання платником податку на прибуток Декларації, обов'язок подання яких контролерам передбачено ПКУ, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 340 грн, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року вже було застосовано штраф за таке порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

При цьому, інформують податківці Головного управління ДПС у Чернівецькій області, нормами Кодексу України про адміністративні правопорушення не передбачено право органів ДПС складати протоколи про адміністративні правопорушення за неподання або несвоєчасне подання фінзвітності.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні економте 50% при замовленні LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Встигніть замовити за вигідною ціною.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини