Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які граничні строки реєстрації ПН/РК під час дії воєнного стану — ДПС

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Київській області нагадали платникам податків, що, тимчасово, у період дії воєнного стану в Україні та 6 місяців після місяця, в якому його буде припинено, реєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних слід враховуючи такі граничні строки:

- для ПН/РК, складених з 1 по 15 календарний день (включно) календарного місяця, - включно до 5 календарного дня календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені;

- для ПН/РК, складених з 16 по останній календарний день (включно) календарного місяця, - включно до 18 календарного дня календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені;

- для РК, складених постачальником товарів/послуг до ПН, що складена на отримувача - платника податку, в яких передбачено зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, - протягом 18 календарних днів з дня отримання такого РК до ПН отримувачем (покупцем).

Згадані вище граничні строки законотворці прописали у п.89 підрозд. 2 розд. XX ПКУ.

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Отримайте максимум аналітичних матеріалів, алгоритмів дій для роботи та бухгалтерських сервісів. Замовте зараз з економією 50%.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини