Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включати до декларації поворотну фіндопомогу, що надана юрособою-нерезидентом на термін більше року

19 квітня 2024, 16:00
196
0
Автор:
Реклама

Правовою основою для отримання поворотної фінансової допомоги є договір позики.

Зокрема, згідно із статтею 1046 ЦКУ за договором позики позикодавець передає позичальникові у власність гроші або інші речі, визначені родовими ознаками, а позичальник зобов'язується повернути таку саму суму грошей або таку саму кількість речей того самого роду та якості. Про це нагадали спеціалісти ГУ ДПС у Запорізькій області.

Посадовці відзначили, що сума коштів, надана юрособою - нерезидентом фізособі за договором позики, яку фізособа (позичальник) повинна повернути позикодавцеві у визначений договором термін, не підлягає оподаткуванню ПДФО і не відображається у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

Проте, якщо суму поворотної фіндопомоги не повертають у визначений у договорі термін, то вона включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу фізособи та відображається у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Декларування іноземних доходів за 2023 рік: умови та правила для фізосіб».

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Отримайте максимум аналітичних матеріалів, алгоритмів дій для роботи та бухгалтерських сервісів. Замовте зараз з економією 50%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини