Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кому дозволили не сплачувати єдиний внесок «за себе» — ДПС

Реклама

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що від сплати єдиного внеску за себе звільнені:

  • ФОПи, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, особи, які провадять незалежну профдіяльність, та члени фермерського господарства, - якщо вони отримують пенсію за віком або за вислугу років, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 р. № 1058-IV, та отримують пенсію або соцдопомогу;

  • особи, які провадять незалежну профдіяльність, - за умови, що вони взяті на облік як ФОП та провадять один вид діяльності одночасно як ФОП та як особа, яка провадить незалежну професійну діяльність;

  • ФОПи, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та фізособи, які провадять незалежну профдіяльність, які мають основне місце роботи або уклали гіг-контракт з резидентом Дія Сіті - за місяці звітного періоду, за які роботодавцем було сплачено ЄСВ за таких осіб у розмірі не менше мінімального страхового внеску.

ФОПів, осіб, які провадять незалежну профдіяльність, та членів фермерського господарства, з числа осіб, щодо яких за Законом № 2010-IX встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії росії проти України, звільнено від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ, подання звітності по ЄСВ на весь період позбавлення особистої свободи та протягом шести місяців після їх звільнення. Таке звільнення можливе за заявою члена сім'ї або платника ЄСВ, після звільнення та/або після закінчення лікування (реабілітації).

Хочете отримати найвигіднішу ціну на преміум-рішення LIGA 360: Бухгалтер? Тільки зараз для тарифу діє спецпропозиція. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини