Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порушники порядку ведення розрахунків ризикують гривнею — ДПС

Реклама

Податківці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадують, що за порушення порядку проведення розрахункових операцій до підприємців - платників єдиного податку передбачена фінансова відповідальність.

Відповідно до п. 15 розд. ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР за порушення порядку проведення розрахункових операцій у період з 01 серпня 2023 року по 31 липня 2025 року, але не пізніше ніж до припинення воєнного стану для ФОПів-єдинників не платників ПДВ, що продають товари або надають послуги використовуючи РРО/ПРРО або розрахункові книжки, передбачена фінансова відповідальність.

Отже, торговцям, які проводять через РРО/ПРРО розрахунки на неповну суму вартості проданих товарів (наданих послуг), не проводять розрахункові операції через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, не видають чек, що підтверджує розрахункову операцію, або проводять її без використання розрахункової книжки на окремому господарському об'єкті такого суб'єкта доведеться сплатити до бюджету:

  • 25% вартості проданих з порушенням, встановленим п. 15 розд. ІІ «Прикінцеві положення» Закону № 265/95-ВР, товарів (робіт, послуг) - за порушення, вчинене вперше;

  • 50% вартості проданих з порушенням, встановленим п. 15 розд. ІІ «Прикінцеві положення» Закону № 265/95-ВР, товарів (робіт, послуг) - за кожне наступне вчинене порушення.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні економте 50% при замовленні LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Встигніть замовити за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини