Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 01 травня стане доступним новий сервіс в е-кабінеті

Реклама

В е-кабінеті удосконалено сервіс одержання платником документа, що підтверджує стан розрахунків з державним та місцевими бюджетами, а також цільовими фондами. Документ формується автоматизовано з накладенням кваліфікованого електронного підпису керівника економічного аналізу територіального органу ДПС.

Отримати Витяг щодо стану розрахунків в е-кабінеті платники податків зможуть з 01 травня 2024 року, починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів, платежів, а також ЄСВ.

Водночас, зауважили податківці, розроблено окремий функціонал для платників, які мають податковий борг на день подання Запиту про отримання витягу стосовно розрахунку пені, яка буде нарахована при погашенні такого боргу поточною датою.

Якщо платник податків у Запиті зазначить позначку про необхідність підпису Витягу щодо стану розрахунків, то на такий документ накладуть кваліфікований електронний підпис посадовця ДПС за основним місцем обліку платника.

Податківці Головного управління ДПС в Одеській області навели покроковий алгоритм дій для платників, які бажають отримати Витяг щодо стану розрахунків:

1. Платнику слід створити «Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС» за формою «J/F1300207» в приватній частині е-кабінету у пункті меню «Заяви, запити для отримання інформації»:

  • для поля «період з «01» січня 20_року по «__» __20__року» Запиту: вибрати із переліку дати, місяць та рік, за який потрібно отримати «Витяг з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та сплати єдиного внеску». Важливо, що за кожен рік Запит доведеться подавати окремо;

  • для поля «Розрахувати суму пені у поточному бюджетному році» (пп. 129.1.1 ПКУ) Запиту: потрібно встановити позначку для розрахунку пені, якщо у платника є податковий борг (крім ЄСВ) та він бажає визначити суму пені станом на наступний день після подання Запиту. Проте платник також може не встановлювати позначку для її розрахунку. Варто зазначити, що встановити позначку неможливо, якщо у Запиті вибрано період «минулі роки»;

  • для поля «В розрізі платежів » Запиту: встановити позначку для отримання інформації в розрізі всіх своїх платежів. Якщо платник не встановить позначку, то отримає узагальнену інформацію, без розрізу платежів;

  • для поля «З підписом**** (станом на 1 число звітного місяця)» Запиту: встановити позначку для отримання Витягу з кваліфікованим електронним підписом посадової особи контролюючого органу (далі КЕП).

Причому встановити позначку можна, якщо у Запиті зазначено 1-ше число місяця будь-якого року. Якщо платник не встановив позначку, то отримає інформацію без КЕП.

2. Надсилає Запит до органу ДПС за своїм основним місцем обліку.

3. Отримує Витяг за формою «J/F1400207».

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Отримайте максимум аналітичних матеріалів, алгоритмів дій для роботи та бухгалтерських сервісів. Замовте зараз з економією 50%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини