Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ підвищив посадові оклади працівників органів місцевого самоврядування

1 травня 2024, 09:15
19125
0
Автор:
Реклама

Уряд вніс зміни до своєї Постанови №268, яка регулює питання структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів. Новації покликані не допустити поглиблення диспропорцій в оплаті праці державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, каже Тарас Мельничук, представник КМУ в парламенті.

Зміни полягають у наступному:

- врегульовано питання строку (моменту) встановлення надбавки за вислугу років посадовим особам місцевого самоврядування у разі зміни її розміру;

- викладено додатки 48 - 53 і 55 до Постанови №268 у новій редакції.

Ключова новація - підвищено розміри посадових окладів посадовим особам органів місцевого самоврядування (де розмір мінімального посадового окладу пропонується встановити на рівні 7100 гривень) та підвищено розміри посадових окладів службовцям органів місцевого самоврядування.

Також рекомендовано органам місцевого самоврядування на час воєнного стану здійснювати преміювання посадових осіб органів місцевого самоврядування в розмірі, що не перевищує 100% посадового окладу, та рекомендовано керівникам органів місцевого самоврядування здійснювати виконання зазначеної постанови виключно у межах фондів заробітної плати, передбачених у кошторисах відповідних органів.

Як державним службовцям зручніше опрацьовувати великі масиви законодавчої інформації? Всі потрібні інструменти надасть LIGA360. Найповніша база НПА та судової практики з можливостями аналізу. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини