Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподатковують компенсацію за пошкоджену/знищену нерухомість — ДПС

Реклама

Податківці Головного управління ДПС в Одеській області нагадали, що 01.08.2023 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.06.2023 р. № 3219-ІХ, який, зокрема, вніс зміни до ст. 165 ПКУ, а саме доповнив п. 165.1 новим пп. 165.1.66.

Відтоді до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включають суму доходу, отриманого як компенсація за пошкоджений/знищений об'єкт нерухомого майна відповідно до Закону України «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України» від 23.02.2023 р. № 2923-IX.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини