Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи буде штраф за несплату орендодавцем ПДФО при отриманні доходу від надання в оренду нерухомості фізособі

17 травня 2024, 13:20
216
0
Автор:
Реклама

Якщо орендар є фізособою, яка не є самозайнятою особою, особою, відповідальною за нарахування та сплату податку до бюджету, є платник податку - орендодавець. Про це нагадують фахівці ГУ в Івано-Франківській області.

При цьому такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету в строки, встановлені ПКУ для квартального звітного (податкового) періоду. Томупротягом 40 календарних днів, після останнього дня такого звітного (податкового) кварталу, суму отриманого доходу, суму сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов'язання за результатами такого року відображають у річній податковій декларації про майновий стан і доходи (далі - Декларація) (пп. "а" пп. 170.1.5 ПКУ).

Враховуючи те, що суму ПДФО, яку сплачує фізособа - орендодавець щоквартально, не є узгодженою (оскільки податкове зобов'язання буде вважатись узгодженим тільки на підставі Декларації), то відповідальності за порушення строків сплати не передбачено.

Радимо також ознайомитися зі статтею «ФОП призваний на військову службу: які податкові правила діють».

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини