Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що робити підприємцю в разі несправності ПРРО

20 травня 2024, 12:20
236
0
Автор:
Реклама

У разі несправності програмного реєстратора розрахункових операцій (ПРРО) суб'єкту господарювання необхідно встановити вид несправності та обрати залежно від цього подальший напрямок дій.

Якщо несправність пов'язана з порушенням роботи програмного забезпечення (ПЗ), то слід оновити версію ПЗ ПРРО та повторити процедуру закриття зміни.

Якщо виявлена несправність (пошкодження) самого пристрою - слід подати Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО (додаток 2 до Порядку №317) з позначкою про несправність. Після відновлення роботи пристрою треба буде подати Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО з позначкою про відновлення роботи.

А ось якщо пристрій викрадено/втрачено, то слід подати Повідомлення за ф. № 2-ПРРО з позначкою про крадіжку. У такому випадку реєстрація викраденого/втраченого ПРРО скасовується. Для відновлення проведення розрахункових операцій необхідно зареєструвати новий ПРРО, якому у встановленому порядку буде присвоєно фіскальний номер.

Саме такий алгоритм запропонувало Головне управління ДПС у Київській області.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини