Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін посилив захист нацвиробників під час публічних закупівель — потрібен сертифікат

Реклама

Кабмін змінив Порядок підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів для захисту українських виробників від недобросовісної конкуренції під час публічних закупівель. Відповідну Постанову затвердили на засіданні Уряду 24 травня 2024 року.

У Мінекономіки нагадали, що Уряд почав реалізовувати програму підтримки локального бізнесу «Зроблено в Україні». Вона містить багато складових - гранти, доступні кредити та інші механізми стимулювання попиту на українські товари. Одним із таких інструментів стимулювання є вимога до ступенів локалізації виробництва деяких товарів та послуг при публічних закупівлях.

Для того, щоб захистити сумлінних українських виробників від недобросовісної конкуренції під час публічних закупівель запровадили вимоги стосовно наявності у них додаткових документів, які підтверджують ступінь локалізації - сертифікат або свідоцтво. Також збільшили відповідальність виробників у разі невідповідності вимогам наданих ними документів, що має посилити захист саме українських виробників, які створюють нові робочі місця, сплачують податки.

Водночас, повідомили на сайті Урядового порталу, Постанова наділила комісію щодо розгляду питань діяльності електронної системи закупівель повноваженнями із розгляду скарг про невідповідність наданих документів встановленим вимогам.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини