Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд ініціює зменшення навантаження на бізнес — законопроєкт в Раді

Реклама

Кабмін, як суб'єктом законодавчої ініціативи, зареєстрував у Раді проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення навантаження на бізнес» (реєстр. № 11298 від 27.05.2024 р.).

Його розробили в рамках прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності для того, щоб очистити регуляторне поле від зайвого навантаження на бізнес.

Про це повідомив Тарас Мельничук, представник КМУ у ВРУ.

Проєктом Закону пропонують:

  • внести зміни до Закону «Про меліорацію земель» від 14.01.2000 р. № 1389-XIV щодо скасування повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у сфері меліорації земель в частині надання дозволів на будівництво меліоративних систем та окремих об?єктів інженерної інфраструктури, а також у частині прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом (реконструкцією) меліоративних систем та окремих об'єктів інженерної інфраструктури;

  • внести зміни до ч.7 ст. 46 Закону «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» від 08.07.2011 р. № 3677-VI щодо виключення повноважень центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері рибного господарства, на погодження будівництва або будь-яких інших робіт на території та акваторії, відведених порту;

  • замінити у ч. 4 та 5 ст. 46 Закону № 3677-VI слова «у межах акваторії порту» словами «у межах акваторії морського рибного порту», у зв'язку з неоднозначним тлумаченням норм права та неправомірним поширенням зазначених норм на морські та річкові порти (термінали).

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини