Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як визначити обсяги викидів забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення

11 червня 2024, 13:55
126
0
Автор:
Реклама

Платник екологічного податку визначає обсяги викидів забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення на підставі даних, отриманих при проведенні інвентаризації видів та обсягів забруднюючих речовин, або зазначених у техпаспорті обладнання. При цьому правильність визначення платником екологічного податку фактичних обсягів викидів стаціонарними джерелами забруднення належить до компетенції Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

На цьому наголосили спеціалісти ДПС у роз'ясненні із категорії 117.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Суб'єкти господарювання, що здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря із стаціонарних джерел, підлягають взяттю на державний облік у залежності від видів і обсягів забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря. Суб'єкти господарювання проводять інвентаризацію видів та обсягів забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря. Якщо за результатом інвентаризації встановлюється необхідність взяття їх на державний облік, такі суб'єкти господарювання готують документи згідно з розділом 3 Інструкції № 177 та подають їх до Міндовкілля.

Визначення видів та обсягів забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря із стаціонарних джерел здійснюється шляхом проведення безпосередніх інструментальних вимірювань, розрахунків з використанням показників емісії (питомих викидів), які затверджуються Міндовкілля.

За відсутності можливості проведення інструментальних вимірювань суб'єкти господарювання можуть розраховувати обсяги викидів, скориставшись техпаспортом обладнання, в якому зазначена кількість забруднюючих речовин, що потрапляють в атмосферне повітря, за умови максимальної роботи обладнання.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Придбання дизельного генератора: дозволи, ліцензії, акцизний та екоподаток».

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Також радимо прочитати:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини