Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включають до доходу ФОП кошти отримані від нерезидентів на рахунки у системах PAYONEER та WISE

Реклама

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області зауважили: розрахунки за зовнішньоекономічними операціями здійснюються виключно через рахунки в банках (абз. 1 п. 16 розд. I Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті, затвердженого Постановою Правління НБУ від 02.01.2019 р. № 5).

Одночасно податківці уточнили, що PAYONEER - це міжнародна платіжна система, а WISE є міжнародною системою грошових переказів, тобто не вважаються рахунками, відкритими у банківських установах.

Кошти, отримані від здійснення зовнішньоекономічної діяльності, що зараховані на рахунок, відкритий у системах PAYONEER і WISE, та перераховані на рахунки, відкриті в українських банках для здійснення підприємницької діяльності, включають до доходу:

  • ФОПа - платника єдиного податку та оподатковують у порядку, визначеному гл. 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розд. XIV ПКУ;

  • ФОПа на загальній системі оподаткування та оподатковують у порядку, визначеному ст. 177 ПКУ.

Разом з тим, якщо зазначені кошти залишають на кінець звітного податкового періоду на рахунках, відкритих у системах Payoneer та WISE або зараховують на рахунки в Україні, які відкриті для власних потреб, то такі кошти оподатковують за правилами, встановленими для платників податків - фізосіб.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, копмлаєнс-фахівців і не тільки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини