Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування

17 червня 2024, 11:30
429
0
Автор:
Реклама

Урядом внесено зміни до актів, затверджених Постановою №1165:

  • Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних;

  • Порядку розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника.

Поштовхом до змін стали вимоги абзацу другого пункту 5 розділу ІІ Закону №3603 щодо забезпечення комунікації платника податку на додану вартість або його представника з комісією з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних ДПС без особистої присутності із застосуванням засобів відеозв'язку для реалізації можливості заслуховування позиції платника податків або його представника під час оскарження рішень комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування територіальних органів ДПС.

Доповнено Порядки новими положеннями щодо повноважень комісії центрального рівня та внесено зміни до механізму розгляду скарг на рішення комісій регіонального рівня в разі виявлення бажання платником податку надати усні пояснення особисто або через свого представника в режимі відеоконференції, повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини