Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємствам дадуть право на власний розсуд бронювати працівників – законопроєкт №11331

18 червня 2024, 12:30
2468
0
Автор:
Реклама

Народний депутат, голова комітету парламенту з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха пояснив, що пропонує зареєстрований в Раді законопроєкт про економічне бронювання №11331, співавтором якого він є.

«Ідея полягає в тому, щоб дати можливість саме підприємствам - тобто реальному сектору економіки, бізнесу - самостійно визначати, яких саме співробітників вони хочуть залишити на місцях для того, щоб мати можливість прогнозувати свою подальшу діяльність. Для цього ми хочемо надати підприємствам право на власний розсуд бронювати співробітників, незалежно від їхньої заробітної плати, посади, яку вони обіймають в компанії», - розповів він.

Нардеп пояснив, що підприємствам пропонують надати можливість бронювати визначених ними самими співробітників шляхом сплати збільшеного військового внеску розміром 20 тисяч гривень на місяць за людину. За його словами, у разі ухвалення закону, забронювати таким чином можна буде не більше 50% військовозобов'язаних у штаті підприємства.

Наталуха наголосив, що запропонована у законопроєкті модель проста, оскільки не передбачає ніяких додаткових критеріїв. «Ми не прив'язуємо можливість бронювання до зарплати. Ми не прив'язуємо бронювання до певної посади. Тобто ми намагаємося максимально уникнути того, щоб дати комусь право говорити, що воюють тільки бідні або воюють тільки низькопосадові особи. … Єдиний критерій - для роботодавця ти маєш бути справді цінним, критичним співробітником, від якого залежить робота підприємства», - уточнив нардеп.

«У цій моделі платить не сам співробітник за себе, що в принципі одразу виключає цей аргумент, що [заброньовані] тільки ті, у кого є гроші. Ні, платить роботодавець. Роботодавець визначає, роботодавець платить. От в цьому полягає базова ідея», - каже він.

Зміни підхід щодо інформаційної безпеки у своїй компанії. Комплексно відстежуй всю необхідну інформацію в одному продукті LIGA360. Замов презентацію сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини