Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нова форма податкової накладної та експорт сільгосппродукції - Закони підписані

19 червня 2024, 12:10
4252
0
Автор:
Реклама

Президент підписав Закони №3706 та №3707 щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів. Перший з них - колишній законопроєкт №10168-2 щодо внесення змін до ПКУ, другий - колишній законопроєкт №10169-2 про внесення змін до МКУ. Ми вже розповідали по ці акти, які регулюють зміни щодо експорту сільгосптоварів та нової форми податкової накладної.

Закони повинні набрати чинність з першого числа місяця, наступного за місяцем їхнього опублікування (з невеликим винятком - зміни у пп. 196.1.4 ПКУ запрацюють з 1 жовтня).

Зверніть увагу, що Законом №3706 передбачено нові реквізити податкової накладної та розрахунку коригування до неї. Так, у формі ПН будуть нові обов'язкові реквізити: дата та номер митної декларації, дата та номер договору (контракту). Їх слід заповнювати за операціями з експорту товарів.

Також встановлять нові правила оподаткування ПДВ експорту товарів, які стосуються документального оформлення експортних операцій, складання ПН/РК, визначення ставки ПДВ, яка при цьому застосовуватиметься.

Зміни також торкнуться контрольованих іноземних компаній (КІК) та трансфертного ціноутворення. Встановлено порядок обчислення скоригованого прибутку КІК, що оподатковується в Україні, та скасування штрафів щодо КІК на час війни.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини