Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Не подано Розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання: чи зареєструють платника єдинником IV групи

19 червня 2024, 17:05
166
0
Автор:
Реклама

Згідно з приміткою 1 до Додатка 3 "Розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за податковий (звітний) рік" (далі - Додаток 3) до Декларації Додаток 3 є невід'ємною частиною Декларації. Відповідно до п. 48.3 ПКУ податкова декларація повинна містити, зокрема, інформацію про додатки, що додаються до податкової декларації та є її невід'ємною частиною. Про це відзначили спеціалісти ГУ ДПС у Житомирській області. Аналогічне роз'яснення ДПС розмістило в категорії 108.02.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

У разі подання платником податків до контролюючого органу податкової декларації, заповненої з порушенням вимог, зокрема, п. 48.3 ПКУ, контролюючий орган зобов'язаний надати такому платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови.

Набуття або підтвердження статусу платника єдиного податку IV групи здійснюється за результатами камеральної перевірки поданої податкової звітності платника єдиного податку четвертої групи.

Враховуючи зазначене, неподання Додатка 3 у складі Декларації є підставою для відмови у прийнятті податкової звітності платника єдиного податку IV групи, та, відповідно, і у набутті або підтвердженні такого статусу на відповідний календарний рік.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Сільськогосподарські угіддя перебувають на ТОТ: чи можна підтвердити статус єдинника 4 групи на 2024 рік»

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини