Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи є базою нарахування ЄСВ сума компенсації вартості ПММ працівникові, який використовує власне авто

20 червня 2024, 13:50
243
0
Автор:
Реклама

Базою нарахування ЄСВ для підприємств, установ та організацій, які використовують працю фізосіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами, є сума нарахованої кожній застрахованій особі зарплати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці", та сума винагороди фізособам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами. Про це відзначили спеціалісти ГУ ДПС в Івано-Франківській області. Аналогічне роз'яснення ДПС розмістило в категорії 201.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Проте це не стосується цивільно-правового договору, укладеного з ФОП, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Відповідно до п. 11 розд. I Постанови № 1170 сума компенсації працівникам за використання для потреб виробництва власного інструмента та особистого транспорту, не є базою нарахування єдиного внеску.

Отже, не є базою нарахування єдиного внеску сума компенсації працівникам вартості пально-мастильних матеріалів, витрачених в межах господарської діяльності роботодавця, у разі використання такими працівниками власних транспортних засобів.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Компенсація працівнику витрат за використання автомобіля для потреб підприємства: документування й облік».

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини