Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава контролюватиме якість та прозорість обігу тютюнових виробів — Кабмін впроваджує проєкт «еТютюн»

Реклама

Держпродспоживслужба спільно з Мінцифри та МОЗ розпочали цифровізацію сфери виробництва та імпорту тютюну в Україну - відбулося перше засідання робочої групи щодо створення проєкту «еТютюн».

Він передбачає запуск спеціального Порталу, на якому виробники та імпортери подаватимуть інформацію про інгредієнти тютюнових виробів та викиди внаслідок їхнього вживання. А споживачі - матимуть змогу ознайомитися з важливою для них відкритою інформацією.

Портал «еТютюн» забезпечить прозорість обігу тютюнових виробів, дозволить державі контролювати їхню якість, мати чіткий перелік виробників та імпортерів тютюнових виробів в Україні і боротися з «чорним ринком». За інформацією Урядового порталу ініціатива «еТютюн» розробляється в межах проєкту «Підтримка цифрової трансформації» за підтримки USAID і UK Dev.

Портал «еТютюн» - це, зокрема, механізм для економічного регулювання ринку. Сукупність усіх заходів, що передбачена законодавством, підтримає відповідальних гравців на ринку, які поважають свого споживача та державу, зазначають представники тютюнової галузі.

Запуск цифрового проєкту «еТютюн» дасть державі дієвий механізм контролю над тим, щоб продукція відповідала загальноприйнятим європейським нормам.

Портал «еТютюн» має запрацювати у лютому 2025 року, адже згідно із законодавством до першого лютого виробники повинні внести дані до загальної бази. Водночас із цим проводиться робота над доопрацюванням законодавства. В майбутньому українська система буде синхронізованою із європейською.

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини