Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 липня скоротили термін проведення перевірок сум ПДВ, заявлених до бюджетного відшкодування

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Черкаській області нагадали, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» від 23.02.2024 р. № 3603-ІХ з 1 липня 2024 року встановлено нові терміни перевірок декларацій з ПДВ із заявленими сумами до бюджетного відшкодування (ст. 200 ПКУ):

  • камеральні перевірки - 20 днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації, а в разі, якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку, - за днем її фактичного подання;

  • документальні перевірки - 40 днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації, а в разі, якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку, - за днем її фактичного подання.

Згадані зміни до п. 200.10 та п. 200.11 ПКУ діють з 1 липня 2024 року.

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини