Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ДАР розпочато прийом заявок на компенсацію за розмінування сільськогосподарських земель

Реклама

Мінагрополітики спільно з Мінекономіки та Центром гуманітарного розмінування оголосили про початок прийому заявок на компенсацію вартості розмінування сільськогосподарських земель через Державний аграрний реєстр. Важливо, що програма поширюється як на землі, які перебувають у власності агровиробників, так і на ділянки, які вони орендують.

Участь у програмі можуть брати агровиробники, землі яких розташовані на деокупованих територіях, де після проведення нетехнічного обстеження підтверджена забрудненість або імовірна забрудненість вибухонебезпечними предметами. Фермерські господарства не повинні:

  • мати податкового боргу;

  • бути банкрутами;

  • належати громадянам держави-агресора;

  • перебувати у санкційному списку.

Верифікацію, поданих фермерами заявок, здійснює Центр гуманітарного розмінування. Він же оголошує в системі Прозорро аукціони з надання послуг розмінування, а після визначення оператора-переможця і фінальної вартості розмінування, перераховує 80% суми на спеціальний рахунок. Ще 20% на рахунок вносить фермер.

На сьогодні участь в програмі беруть два державні банки - Приватбанк і Ощадбанк. З часом до програми долучаться інші банки, частка держави в яких складає понад 50%. Відповідно, фермеру потрібно відкрити в одному із таких банків рахунок, на який перераховуватимуть кошти.

Оператор протимінної діяльності отримає всю зарезервовану суму після завершення розмінування та підтвердження виконаних робіт з боку Центру.

Фермер також може отримати компенсації за вже розміновані землі сільськогосподарського призначення в період з 24 лютого 2022 року по 15 квітня 2024 року. Для цього він має заповнити та подати Заявку на отримання компенсації на адресу Центру гуманітарного розмінування compensation@uachd.org.

До заявки, скріпленої ЕЦП, потрібно додати:

  • копію договору із сертифікованим оператором на надання послуг з розмінування;

  • копії актів наданих послуг, що підтверджують проведення розмінування;

  • копії платіжок, що підтверджують розрахунок за надані послуги з розмінування.

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини