Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 11 липня вантажні перевезення між Україною та ЄС мають здійснювати за оновленими правилами

12 липня 2024, 10:05
671
0
Автор:
Реклама

Завершився перехідний період оновленої Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та Євросоюзом. Це означає, що всі вантажівки, які виконують перевезення у рамках “транспортного безвізу”, повинні обов'язково дотримуватись оновлених правил. Йдеться як про українських, так і іноземних перевізників. Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Отже, з 11 липня вантажні перевезення між Україною та ЄС мають здійснюватися згідно з правилами оновленої Угоди про «транспортний безвіз». Зокрема, всі водії повинні будуть мати документи, що підтверджують наявність ліцензії на перевезення.

Усі вантажівки, що виконують перевезення відповідно до умов угоди, повинні бути спеціально промарковані. Дизайн наліпки, її колір та розмір чітко визначені угодою. Міститися наліпка має на лобовому склі автівки.

Ще одним із нововведень є наявність підтверджувальних документів для вантажівок, що виїжджають з України порожніми за товаром у країни ЄС.

Ми вже повідомляли, що дію Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС продовжено на рік із можливістю її автоматичної пролонгації до кінця 2025 року.

Підсилюй роботу бухгалтера використанням комплексної інформації. Нова LIGA360 - аналітика, роз'яснення, відповіді на питання, законодавча, судова, реєстрова та договірна інформація в єдиному рішенні. Замов презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини