Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку: на що звернути увагу

Реклама

У Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків нагадали, що Мінфін наказом від 26.12.2023 р. № 720 оновив Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску. Порядок, нагадаємо, був затверджений наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4.

Наказ № 720 набрав чинність з дня його опублікування в «Офіційному віснику», а саме 16 лютого 2024 року. Таким чином всі наведені нижче зміни потрібно буде враховувати при поданні звітності за ІІ квартал 2024 року.

Наказом № 720 внесені зміни до:

  • Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску;

  • Додатка 1 до Порядку «Таблиця відповідності кодів категорій застрахованих осіб та кодів бази нарахування і розмірів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне страхування»;

  • Розділу І «Довідник ознак доходів фізичних осіб» додатка 2 до Порядку, а саме: запроваджуються нові ознаки доходів фізичних осіб «210» (допомога по частковому безробіттю), «211» (компенсація за пошкоджений/знищений об'єкт нерухомого майна) та внесені правки щодо ознак доходів фізичних осіб «111», «112», «156», «189», «193» відповідно до чинних норм податкового законодавства.

Нова LIGA360 - нові фішки для роботи із законодавством:

· Всі види джерел, щоб оцінити контекст: НПА, аналітика, судова практика, новини, реєстри та ін.

· Інноваційні інструменти аналізу: зворотні зв?язки документів 2.0, графічні зв?язки документів, смарт-фільтри та моніторинг надходжень.

Побачте всі переваги в дії, замовивши презентацію.

Також радимо прочитати:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини