Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 19 липня ФОП повинні сплатити авансові внески з ПДФО за ІІ квартал

16 липня 2024, 17:05
513
0
Автор:
Реклама

Авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються платником податку самостійно в податковій декларації про майновий стан і доходи згідно з фактичними даними обліку доходів і витрат (п. 177.5 ПКУ). Авансові внески сплачуються до бюджету кожного календарного кварталу до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом - до 20 квітня, до 20 липня, до 20 жовтня. Авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується.

Якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал є від'ємне значення, то авансовий платіж за такий період не сплачується. Остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік здійснюється платником самостійно згідно з даними, зазначеними в податковій декларації, з урахуванням сплаченого ним протягом року податку на доходи фізичних осіб на підставі документального підтвердження факту його сплати.

Надмірно сплачені суми податку на доходи фізичних осіб підлягають зарахуванню в рахунок майбутніх платежів з цього податку або поверненню платнику податку, нагадують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Підсилюй роботу бухгалтера використанням комплексної інформації. Нова LIGA360 - аналітика, роз'яснення, відповіді на питання, законодавча, судова, реєстрова та договірна інформація в єдиному рішенні. Замов презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини