Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада скасувала податки і ПДВ для ввезення обладнання для енергетики

17 липня 2024, 09:40
5715
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкти №11258 та №11259 щодо скасування податкових та митних зборів для виробництва в та/або ремонту машин механізованого розмінування. За проголосували відповідно 305 та 313 нардепів. Про це повідомив Ярослав Железняк. Ці ж акти містять норми про звільнення від мита та ПДВ ввезення в Україну обладнання для енергетики. Йдеться про:

- електрогенераторне обладнання;

- обладнання для вітрової та сонячної генерації;

- акумулятори (крім акумуляторів малої потужності).

Прийняті закони забезпечать необхідні умови для енергетичної стабільності та безпеки в Україні та сприятимуть більш ефективному розмінуванню й відновленню економіки країни. Окрім того, прийняті законодавчі акти сприятимуть розвитку вітчизняного виробництва машин розмінування.

Пільги будуть діяти до закінчення воєнного стану або до 1 січня 2026 року.

“ Впевнений, що це дозволить розширити можливості для встановлення генерувальних установок в регіонах та посилити стійкість енергосистеми під час складної ситуації з електропостачанням”, - сказав міністр енергетики Герман Галущенко, коментуючи прийняте рішення. За його словами, це значно спростить можливість для фізичних осіб та бізнесу у забезпеченні себе альтернативними джерелами енергії.

Нова LIGA360 змінює все! Підсвічуємо важливі законодавчі нововведення щодо бухобліку та оподаткування. Замов персональну презентацію менеджера для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини