Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На солодкі та ароматизовані води запровадять акцизний податок – Гетманцев

18 липня 2024, 12:28
650
0
Автор:
Реклама

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував прийняти законопроєкт №9032-1 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження акцизного податку на води, включаючи мінеральні та газовані, з доданням цукру чи інших підсолоджувальних або ароматичних речовин в першому читанні за основу. Про це повідомив глава комітету Данило Гетманцев.

Ми вже розповідали про таку законодавчу ініціативу, яку обґрунтовують потребою сприяти захисту здоров'я людей шляхом запровадження додаткових податкових механізмів, спрямованих на зменшення споживання населенням цукру та підсолоджувальних речовин.

Законопроєктом №9032-1 пропонується:

- віднести до підакцизних товарів води, включаючи мінеральні та газовані, з доданням цукру чи інших підсолоджувальних або ароматичних речовин;

- встановити специфічну ставку податку у розмірі 0,1 євро за 1 літр напою. Платниками податку визначаються виробники та імпортери напоїв.

Нова LIGA360 змінює все! Підсвічуємо важливі законодавчі нововведення щодо бухобліку та оподаткування. Замов персональну презентацію менеджера для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини