Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запровадження акцизу на солодкі газовані напої планують на рівні 0,1 євро за 1 літр

3 травня 2023, 11:20
666
0
Автор:
Реклама

Ми вже розповідали, що в Україні може бути запроваджено податок на солодкі газовані напої. Відповідний законопроект № 9032 вже зареєстровано у Верховній Раді. У разі його ухвалення податок на солодкий газований напій складе 0,1 євро за 1 літр.

Отримані кошти хочуть спрямувати на лікування та профілактику хвороб, які виникають через регулярне споживання таких напоїв, а також на розвиток програми дитячого харчування у школах. Про це розповів народний депутат, голова парламентського Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Він додав, що, згідно з попередніми підрахунками профільного комітету і профільного міністерства, очікуваний збір акцизу з солодких газованих напоїв складе приблизно 6 мільярдів гривень на рік.

«Половина отриманих грошей піде в бюджет Національної служби здоров'я України, вони будуть спрямовані на лікування наших громадян. Інші 50% коштів буде перераховано на фінансування реформи шкільного харчування. Мається на увазі, що у шкільному раціоні будуть з'являтися натуральні крафтові молочні продукти, які не містять домішок», - підсумував народний депутат.

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини