Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як має бути вручений акт камеральної перевірки

18 липня 2024, 17:00
283
0
Автор:
Реклама

Акт може бути надісланий за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення або особисто вручений платнику податків (його представнику). На цьому наголосили спеціалісти ГУ ДПС в Запорізькій області. Аналогічне роз'яснення ДПС розмістило в категорії 130.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

За результатами камеральної перевірки у разі встановлення порушень складається акт у двох примірниках, який підписується посадовими особами такого органу, які проводили перевірку, і після реєстрації у контролюючому органі вручається або надсилається для підписання протягом трьох робочих днів платнику податків у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ (п. 86.2 ПКУ).

Згідно з п. 42.2 ПКУ документи вважаються належним чином врученими, зокрема надіслані за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення або особисто вручені платнику податків (його представнику).

Радимо також ознайомитися зі статтею «Відображення підстав для проведення фактичної перевірки операцій із пальним: що про це думає ВС».

Більше ліцензій - більше економії. Тільки зараз нові користувачі LIGA360 можуть замовити рішення за найнижчою ціною. Забезпечте команду надійними інструментами для роботи. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини