Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли ВРУ прийме урядові законопроєкти про підвищення податків

22 липня 2024, 11:05
5840
0
Автор:
Реклама

Ми вже розповідали, що урядом зареєстровано у парламенті законопроєкти №11416 та №11417 щодо внесення змін до ПКУ та Держбюджету-2024. Зокрема, Кабмін ініціює підвищення ставки військового збору до 5%, а за окремими операціями ця ставка зросте до 30%. Народний депутат Ярослав Железняк, заступник глави парламентського податкового комітету, дав прогноз щодо строків ухвалення відповідних актів Верховною Радою.

Міркування депутата наступні:

«1 Вчора ці два законопроекти внесли під номерами 11417 та 11416 в Раду (18/07) і, що важливо вже розписали. Вже строки тобто пішли.

2 Далі є 14-ть днів на подання альтернативних. Але, якщо буде окреме результативне голосування (226) скоротити строки до 7 днів, то буде 7 днів. Одразу скажу, я в голоси на це не вірю. Навіть треба два голосування

3. Навіть якщо буде скорочені строки до 7-ми днів, то найближчий день коли теоретично можливо перше читання це п'ятниця - 26 липня. До речі, для цього треба ще буде одне голосування- це включити у порядок денний (теж 226+).

4. Потім треба буде в п'ятницю провести Комітет по закону і альтернативним до нього, а потім зал. У п'ятницю 26-го липня. Одразу скажу, я в це все не вірю. На закон в найкращий день немає голосів, а в п'ятницю тим більше. Плюс ще два рази треба на технічні рішення 226+ набрати.

Але це не всі пригоди. Якщо (а тут вирогідність дуже висока) буде на наступному тижні зміна Кабміну то всі закони попереднього Уряду…. відкликаються. І ці закони також. І новий Уряд буде знову їх від себе подавати. А це нові строки.

Знаючи далі графік Ради то наступні і вже найбільш вірогідні дати до першого читання цих законів це 20-ті числа серпня. Далі (поки голосів немає) в теорії друге читання може бути у першій половині вересня. Але там теж багато підводних камінь».

Підсилюй роботу бухгалтера використанням комплексної інформації. Нова LIGA360 - аналітика, роз'яснення, відповіді на питання, законодавча, судова, реєстрова та договірна інформація в єдиному рішенні. Замов презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини