Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для зарплат можуть встановити мінімальну базу ПДФО – нардеп про зміни до ПКУ

24 липня 2024, 11:35
1363
0
Автор:
Реклама

Ми вже розповідали про урядовий законопроєкт №11416, покликаний змінити ПКУ для збільшення податкових надходжень до держбюджету. Звісно, найгучніша пропозиція - підвищення ставки військового збору. Утім, є в акті й інші важливі зміни. Так, народний депутат Ніна Южаніна вказує на ідею запровадження "мінімального ПДФО" найманих працівників бізнесу.

«Тобто, якщо зарплата найманого працівника менша за таку мінімальну базу оподаткування ПДФО, роботодавець має за власний рахунок сплатити до бюджету різницю між нарахованим податком з цієї мінімальної бази та утриманим ПДФО з виплаченої працівнику заробітної плати», - пише Ніна Южаніна.

Вона навела наступний приклад - якщо місцева рада встановить мінімальну базу оподаткування ПДФО на рівні 20 тис. грн, а зарплата працівника 15 тис. грн, то:

  • з працівника має бути утримано та перераховано до бюджету 2700 грн ПДФО (15000 х 0,18),

  • плюс 900 грн ПДФО (20000 х 0,18 - 2700) має сплатити до бюджету роботодавець за власний рахунок.

Водночас це не поширюватиметься на установи та організацій, що фінансуються з державного бюджету, комунальні підприємства та підприємства осіб з інвалідністю.

«Цікаво, на підставі чого місцеві органи будуть визначати мінімальну базу оподаткування ПДФО? На підставі власних уявлень про рівень зарплати?», - зауважила народний депутат.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією, і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини