Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи необхідно перереєстровувати РРО/ПРРО після перейменування назви міста або вулиці

Реклама

Податківці надали роз'яснення щодо необхідності здійснювати перереєстрацію РРО/ПРРО у разі перейменування назви міста чи вулиці.

Відповідно до пп. 1, 2 гл. 3 розд. ІІ Порядку реєстрації та застосування РРО, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженим наказом Мінфіном від 14.06.2016 р. № 547, перереєстровують РРО при:

  • використанні РРО в іншій господарській одиниці;

  • зміні даних щодо суб'єкта господарювання, які зазначаються в реєстраційному посвідченні;

  • при встановленні розбіжностей чи помилок у записах реєстраційного посвідчення.

Водночас п. 8 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженим наказом Мінфіну від 23.06.2020 р. № 317 перереєстрацію ПРРО проводять після зміни назви або адреси господарської одиниці, де його використовують.

Назва та адреса господарської одиниці є обов'язковими реквізитами фіскального чеку згідно з п. 2 розд. II Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженим наказом Мінфіну від 21.01.2016 р. № 13.

Важливо, що відомості щодо господарської одиниці в реєстраційній заяві, зокрема, для перереєстрації РРО/ПРРО, та у фіскальному чеку мають відповідати даним, які зазначені у повідомленні № 20-ОПП.

Отже, стверджують у ДПС, на підставі внесених змін до даних правовстановлювальних документів та/або через зміну назви міста/вулиці для перереєстрації РРО/ПРРО суб'єкту господарювання необхідно подати повідомлення № 20-ОПП з позначкою «3 - зміна відомостей про об'єкт оподаткування» та зазначити у ньому оновлені дані про місцезнаходження об'єкта оподаткування.

Після цього, керуючись пп. 1, 2 гл. 3 розд. ІІ Порядку № 547/пп. 8, 10 розд. II Порядку № 317, платнику податків необхідно подати заяву № 1-РРО/№ 1-ПРРО з позначкою «перереєстрація», зазначивши оновлені дані про адресу господарської одиниці у розділі 3 «Дані щодо господарської одиниці».

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.06 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини