Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівники віком до 18 років: особливості надання відпусток

Реклама

Посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці нагадали роботодавцям, що працівники, які не досягли 18 років, користуються правом на щорічну основну відпустку тривалістю 31 календарний день.

Для неповнолітніх працівників додаткові пільги з надання відпусток передбачені ст. 195 КЗпП. Важливо, що таким працівникам щорічні відпустки надаються в слушний для них час.

Причому у перший рік роботи відпустка повної тривалості може бути надана за заявою працівника до настання шестимісячного терміну безперервної роботи на цьому підприємстві.

Тому при складанні графіку надання відпусток працедавець в першочерговому порядку враховує побажання неповнолітніх працівників. Якщо ж такий працівник прийнятий на підприємство після затвердження графіку відпусток на поточний рік, то час надання відпустки за перший робочий рік (з урахуванням побажань неповнолітнього) встановлюється доповнення графіку відпусток.

У Держпраці зауважили, що згідно з ч. 5 ст. 80 КЗпП і ч. 5 ст. 11 Закону «Про відпустки» від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР роботодавцям заборонено не надавати щорічну відпустку неповнолітнім працівникам впродовж робочого року.

Нова LIGA360 - нові фішки для роботи із законодавством:

· Всі види джерел, щоб оцінити контекст: НПА, аналітика, судова практика, новини, реєстри та ін.

· Інноваційні інструменти аналізу: зворотні зв'язки документів 2.0, графічні зв'язки документів, смарт-фільтри та моніторинг надходжень.

Побачте всі переваги в дії, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини