Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Неплатник акцизу повертає пальне постачальнику: чи потрібно йому реєструватись платником акцизного податку

Реклама

Особи, які продаватимуть пальне, обов'язково мають бути зареєстровані як платники акцизного податку у ДПС за місцезнаходженням юросіб, постійних представництв, місцем проживання ФОПів до початку реалізації пального (абз. 1 пп. 212.3.4 ПКУ).

Лише особи, які зареєстровані як платники акцизного податку в порядку, передбаченому ст. 212 ПКУ, можуть складати акцизні накладні.

Тому продавець, який реалізує пальне будь-яким іншим особам - не платникам податку, складає акцизну накладну в одному примірнику ( п. 231.2 ПКУ).

Якщо після реалізації пального відбувається повернення частини чи всього обсягу пального особі, яка реалізує пальне, або виникає потреба у виправленні помилок, допущених при складанні акцизної накладної, показники такої акцизної накладної підлягають коригуванню. Для цього складають розрахунок коригування та реєструють його в ЄРАН (п. 231.7 ПКУ).

Податківці Головного управління ДПС у Запорізькій області зауважили, що складати розрахунки коригування слід у такій самій кількості примірників, як і кількість примірників акцизної накладної, до якої вони складаються.

Тож, розрахунок коригування, складений платником податку до акцизних накладних з реалізації пального або спирту етилового не платникам акцизного податку, такий платник реєструє у ЄРАН.

Отже, неплатник акцизного податку не повинен реєструватися платником цього податку, як особа яка реалізує пальне, якщо повертає пальне постачальнику.

Новий контрагент - нові ризики для бізнесу. Переконайтеся, що ваші партнери не мають прихованих міжнародних зв?язків, токсичних зв'язків з рф/рб та судових справ. Замовте презентацію інноваційних можливостей LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини