Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які терміни видачі готівкових коштів під звіт — ДПС

Реклама

Готівку під звіт або на відрядження суб'єкти господарювання видають підзвітним особам відповідно до законодавства України, згідно з п. 19 розд. ІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2017 р. № 148. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Готівку видають під звіт:

  • на закупівлю сільськогосподарської продукції та заготівлю вторинної сировини на строк не більше 10 робочих днів;

  • на закупівлю брухту чорних металів і брухту кольорових металів - на строк не більше 30 робочих днів від дня видачі готівки під звіт;

  • на всі інші виробничі (господарські) потреби - на строк не більше двох робочих днів, уключаючи день отримання готівки під звіт.

Підзвітна особа може продовжити строк використання виданих під звіт коштів, якщо готівка одночасно видана як на відрядження, так і для вирішення в цьому відрядженні виробничих питань (у тому числі для закупівлі сільськогосподарської продукції в населення та заготівлі вторинної сировини, у тому числі брухту чорних металів і брухту кольорових металів). Строк використання такої готівки можна продовжити до завершення строку відрядження.

Підзвітній особі видають готівку під звіт за умови, що така особа відзвітувала у встановленому порядку за раніше отримані нею під звіт суми.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов'язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини