Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Видано фіскальний чек без обов'язкових реквізитів: чим ризикує торговець

Реклама

Податківці Головного управління ДПС у Закарпатській області нагадали, що обов'язкові реквізити фіскального чека визначені п. 2 розд. II Положення № 13. Тож у ньому зазначають:

  • назву та адресу господарської одиниці;

  • назву та кількість товару, який реалізується;

  • вартість проданого товару;

  • код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД (зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством);

  • ставки та суми ПДВ та акцизного податку.

Якщо реалізуються підакцизні товари, то фіскальний чек повинен містити окремим рядком літерне позначення, розмір ставки такого податку, загальну суму такого податку за всіма зазначеними в чеку товарами (послугами), на початку рядка друкується назва такого податку (рядок 22). У реквізиті «Акцизний податок» його назва наводиться згідно з ПКУ.

Важливо, що за відсутності в документі хоча б одного з обов'язкових реквізитів, а також за недотримання сфери його призначення, такий документ не прийматиметься як розрахунковий (п. 3 розд. I Положення № 13).

У п. 1 ст. 17 Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР передбачені фінансові санкції за здійснення розрахункових операцій за товари (послуги) з порушенням вимог цього Закону, яка застосовується в таких розмірах:

  • при встановленні в ході перевірки факту, зокрема, невидачі (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, або проведення її без використання розрахункової книжки на окремому господарському об'єкті такого суб'єкта господарювання:

- 100 % вартості проданих з порушеннями, встановленими п. 1 ст. 17 Закону № 265/95-ВР, товарів (робіт, послуг) - за порушення, вчинене вперше;

- 150 % вартості проданих з порушеннями, встановленими п. 1 ст. 17 Закону № 265/95-ВР, товарів (робіт, послуг) - за кожне наступне вчинене порушення.

Також за порушення вимог Закону № 265/95-ВР посадових осіб та працівників торгівлі, громадського харчування та сфери послуг контролери притягують до адміністративної відповідальності (ст. 26 Закону № 265/95-ВР).

Відповідно до ст. 155 прим. 1 КУАП до осіб, які порушують порядок здійснення розрахункових операцій, застосовують штраф в розмірі від 2 до 5 НПДГ та на посадових осіб - від 5 до 10 НМДГ.

Дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від 5 до 10 НМДГ і на посадових осіб - від 10 до 20 НМДГ.

Нова LIGA360 - нові фішки для роботи із законодавством:

· Всі види джерел, щоб оцінити контекст: НПА, аналітика, судова практика, новини, реєстри та ін.

· Інноваційні інструменти аналізу: зворотні зв'язки документів 2.0, графічні зв'язки документів, смарт-фільтри та моніторинг надходжень.

Побачте всі переваги в дії, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини