Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінили порядок подання скарг платниками податків

Реклама

Мінфін своїм наказом від 30.07.2024 р. № 375 змінив Порядок оформлення і подання скарг платниками податків та іншими особами та їх розгляду контролюючими органами, затвердженого наказом від 21.10.2015 р. № 916.

Розробники документу розділ VI Порядку доповнили новим абзацом, а саме нормою про те, що особа, яка подала скаргу на рішення контролюючого органу, може взаємодіяти з ним у режимі відеоконференції з метою надання усних пояснень.

Водночас встановили, що у скарзі платник податків має право заявити про своє бажання бути присутнім особисто або через свого представника при розгляді скарги, також і у режимі відеоконференції. Причому податківці повинні повідомити такого платника податків про дату, час і місце / спосіб розгляду скарги за 5 календарних днів до дати її розгляду. При цьому інформацію (повідомлення) про розгляд контролерами матеріалів скарги в режимі відеоконференції надсилатимуть платнику податків в електронний кабінет.

Відповідно до змін у п. 5 розділу VIІІ Порядку, якщо платника належним чином повідомили про дату, час і місце / спосіб розгляду скарги, то його відсутність чи відсутність його представника не перешкодить розгляду матеріалів.

У розділах Х та ХІ Порядку автори додатково передбачили, що нерезиденти, зареєстровані як платники ПДВ, за потреби мають мати перекладача.

Наказ набере чинності з дня опублікування. Станом на 19 серпня ще не оприлюднений.

Хочете аналізувати законодавство глибше? Побачте повний контекст до кожного НПА - з новою LIGA360! До кожного документи знайдуться пов'язані закони, судова практика та аналітика. Залиште заявку на презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини