Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив законопроєкт «Про публічні закупівлі»

Реклама

16 серпня Уряд схвалив проєкт Закону «Про публічні закупівлі».

Про це повідомив Тарас Мельничук, постійний представник КМУ у ВРУ. Законопроєкт має забезпечити проведення ефективних публічних закупівель в прозорий та конкурентний спосіб, у тому числі для потреб відновлення України внаслідок повномасштабної війни, а також на виконання міжнародно-правових зобов'язань України в сфері публічних закупівель.

Проєктом, серед іншого:

  • визначили правила та умови проведення конкурсу проектів за допомогою електронної системи закупівель (за результатами такого конкурсу замовник може укласти договір про закупівлю із застосуванням переговорної процедури закупівлі);

  • передбачили запровадження використання варіантів, що являють собою альтернативну тендерну пропозицію (подання варіанта передбачає, що його технічні характеристики відмінні від тендерної пропозиції та відповідають мінімальним вимогам, що зазначаються замовником у тендерній документації, а замовник в тендерній документації має зазначити про те, що він приймає варіанти, та мінімальні вимоги до варіантів);

  • передбачили можливість виправляти учаснику в поданій ним тендерній пропозиції протягом 24 годин невідповідності, що можуть бути в інформації та/або документах, що подані учасником у тендерній пропозиції та/або відсутність інформаціі та/або документів (крім випадків відсутності забезпечення тендерної пропозиції, якщо таке забезпечення вимагалося замовником), подання яких вимагається тендерною документацією.

Також автори проєкту визначили, що Кабмін може затвердити типовий договір про закупівлю конкретного предмета закупівлі, на основі якого замовник має укладати договір про закупівлю такого предмета.

Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини