Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спеціальні субсидії для аграріїв — Кабмін ухвалив постанову

Реклама

16 серпня Кабмін ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь» від 16.08.2024 р. N 938.

Постанова № 938 набирає чинності з дня опублікування, проте станом на 20 серпня ще не оприлюднена.

Постановою № 938 урядовці виклали у новій редакції Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь, який, нагадаємо, затверджено постановою КМУ від 11.08.2021 р. № 886.

Зміни до Порядку внесено, стверджує постійний представник КМУ у ВРУ Тарас Мельничук, для зменшення фінансового навантаження на сільськогосподарських товаровиробників.

Бюджетні кошти надаватимуть отримувачам на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у держбюджеті на поточний рік, з розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь, засіяних/засаджених сільськогосподарськими культурами під урожай поточного року, зокрема для територій:

  • можливих бойових дій - 1000 гривень;

  • активних бойових дій та активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, - 2000 гривень.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов'язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини