Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зареєструвати ТОВ через Дію

Реклама

Раніше зареєструвати ТОВ можна було лише за допомогою держреєстратора, шляхом подачі документів як у паперовій, так і в електронній формі. Наразі процедуру реєстрації ТОВ суттєво спрощено, оскільки з 24 серпня 2022 року в Україні стала доступною послуга реєстрації ТОВ на підставі модельного статуту онлайн в автоматичному режимі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг - Портал Дія. Про це нагадали посадовці Міністерства Юстиції.

Отже, щоб зареєструвати ТОВ на підставі модельного статуту через Портал Дія потрібно:

  • Перейти на Портал Дія, зареєструватися або авторизуватися в кабінеті громадянина;

  • Обрати послугу «Реєстрація ТОВ на підставі модельного статуту»;

  • Заповнити онлайн-форму на отримання послуги та внести необхідну інформацію, обрати необхідні опції модельного статуту або редакцію статуту «за замовчуванням», підписати заяву електронним підписом;

  • Після цього система автоматично сформує та надішле на реєстрацію: заяву, рішення засновників/засновника, статут та структуру власності.

ТОВ буде зареєстрований автоматично, якщо:

  • всі засновники - виключно фізичні особи, громадяни України;

  • у керівника та довіреної особи відсутні обмеження діяльності;

  • вказаний унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі всіх бенефіціарних власників (його можна знайти в ID-картці або біометричному паспорті);

  • назва ТОВ не містить слів, що заборонені законодавством (якщо ж містить, ви отримаєте повідомлення з підказками).

ТОВ буде зареєстровано автоматично, якщо заява відповідає вказаним умовам. Причому повідомлення про це ви отримаєте протягом 10 хвилин. Якщо ж умов не дотримано, то ТОВ зареєструють за участі держреєстратора онлайн, протягом 1 робочого дня.

Важливо, що відомості про обрану систему оподаткування будуть автоматично відправлені до податкового органу за місцезнаходженням юрособи.

У Міністерстві зауважили, що статус заяви можна перевірити в кабінеті громадянина в розділі «Послуги» - «Замовлені послуги». Повідомлення про реєстрацію ТОВ чи відмову з'явиться в розділі «Зверніть увагу» та буде продубльовано електронною поштою.

Коли ТОВ буде зареєстровано, запис про це з'явиться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. Причому виписку можна буде отримати у кабінеті громадянина в розділі «Отримані документи». Інформація про взяття на облік платника податків буде також і в Електронному кабінеті платника податків.

Практичні матеріали із чіткими послідовностями дій: Мистецтво оборони, Алгоритми дій, База податкових знань. Замовте презентацію комплексного рішення LIGA360 для контролю інформаційних ризиків і ухвалення рішень, та відкрийте більше можливостей.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини