Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть кілька суб'єктів господарювання отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі тютюном за однією адресою

22 серпня 2024, 16:10
68
0
Автор:
Реклама

Роздрібна торгівля тютюновими виробами може здійснюватися суб'єктами господарювання (у тому числі іноземними, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю. Про це відзначили в роз'ясненні ДПС в категорії 113.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

У додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю, зокрема, тютюновими виробами зазначається адреса місця торгівлі і вказуються перелік електронних контрольно-касових апаратів та інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери книг обліку розрахункових операцій, які знаходяться у місці торгівлі, фіскальні номери програмних реєстраторів розрахункових операцій. Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами встановлена ст. 15 Закону № 481 на кожне місце торгівлі.

Отже, для здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами декількома суб'єктами господарювання у місцях торгівлі за однією адресою, кожен з таких суб'єктів господарювання зобов'язаний придбати окрему ліцензію на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Закон № 3817: зміни в обігу алкоголю, тютюнових і пального, які вже почали діяти»

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини