Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За яких умов представник платника податків може подавати заяву про підтвердження резидентського статусу

Реклама

Щоб уникнути подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів платнику податків потрібно підтвердити статусу податкового резидента України.

Для цього, зауважили у Головному управлінні ДПС в Одеській області, відповідно до п. 3 Порядку підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів, затвердженого наказом Мінфіну від 19.08.2022 р. № 248, платник податків або його уповноважений представник повинен подати контролерам за основним місцем обліку заяву за формою, наведеною у додатку до Порядку.

Якщо платник податків - фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання або не має постійного місця проживання, то заяву на отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України така особа подає до будь-якого контролюючого органу.

Зазначену заяву можна подавати і в електронній формі з дотриманням вимог, встановлених розд. II ПКУ.

Податківці також нагадали, що представник (уповноважена особа) юрособи при поданні заяви повинен мати довіреність, видану керівником такої юрособи або іншою особою, уповноваженою на це її установчими документами, та документ, що посвідчує особу представника.

Представник (уповноважена особа) фізичної особи та ФОПа при поданні заяви повинен мати довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку та документ, що посвідчує особу представника.

Нова LIGA360 - нові фішки для роботи із законодавством:

· Всі види джерел, щоб оцінити контекст: НПА, аналітика, судова практика, новини, реєстри та ін.

· Інноваційні інструменти аналізу: зворотні зв'язки документів 2.0, графічні зв'язки документів, смарт-фільтри та моніторинг надходжень.

Побачте всі переваги в дії, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини