Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 2029 року – ратифіковано вільну торгівлю з Великою Британією

23 серпня 2024, 09:45
140
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада України прийняла Закон «Про ратифікацію Угоди № 3 у формі обміну листами між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії про внесення змін до Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії» (законопроєкт №0268).

Угода діятиме протягом 5 річного періоду до 31 березня 2029 року, за виключенням двох товарних позицій - яєць та продуктів з м'яса птиці, лібералізація торгівлі з якими буде продовжена на 2 роки - до 01 квітня 2026 року.

Прийняття Закону сприятиме нарощуванню вітчизняними виробниками експорту продукції, що традиційно постачалася на британський ринок (борошно, зерно, молочна продукція, м'ясо птиці та напівфабрикати, томатна паста, мед, кукурудза, пшениця, соки, цукор тощо); більш гнучкому плануванню експортної логістики; зменшенню негативних економічних наслідків військової агресії російської федерації; підтримці національної економіки у воєнний час, а також в період повоєнної відбудови; поглибленню участі України у глобальній економіці.

«До 2029 року передбачається скасування усіх ввізних мит, а також тарифних квот у двосторонній торгівлі. Це відкриє для українських виробників новий ринок збуту, зміцнить експортний потенціал України, сприятиме розвитку бізнесу та національної економіки», - зазначила перший віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Угода - двостороння, тобто британські підприємства також можуть скористатися безмитним режимом у торгівлі з Україною.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини