Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропущено тире у назві покупця: чи вважати таку помилку не суттєвою

23 серпня 2024, 16:05
188
0
Автор:
Реклама

Реквізит «назва продавця товарів/послуг», який віднесено до складу обов'язкових, має відповідати формулюванню у статутних документах. Тобто, покупець формує податковий кредит за операцією з придбання товарів/послуг на підставі податкової накладної, складеної постачальником за такою операцією, за допомогою якої можливо ідентифікувати здійснену операцію, та не має права включити до податкового кредиту суму ПДВ, зазначену у податковій накладній, у якій допущено помилку в обов'язкових реквізитах, визначених п. 201.1 ПКУ, якщо помилки в реквізитах такої накладної заважають ідентифікувати здійснену операцію, її зміст.

Орфографічна помилка у податковій накладній, про яку йдеться у зверненні, а саме якщо у назві продавця пропущено «тире», не є такою, що заважає ідентифікувати здійснену операцію (її зміст, період, сторони, суму нарахованого податку, тощо), тому така орфографічна помилка не може бути єдиною підставою для визнання податкової накладної такою, що складена з порушенням норм ПКУ, та відповідно не може бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту, сформованого за такою податковою накладною покупцем.

З метою виправлення помилки, допущеної у заголовній частині податкової накладної у назві покупця товарів/послуг, постачальник (продавець) таких товарів/послуг на дату виявлення зазначеної помилки має право скласти розрахунок коригування до такої податкової накладної, в якому всі правильно заповнені реквізити заголовної частини податкової накладної повторюються, а назва покупця (отримувача) товарів/послуг, в якій допущено помилку, заповнюється без помилки. Такий розрахунок коригування підлягає реєстрації в ЄРПН постачальником (продавцем) товарів/послуг.

Джерело: ІПК ДПСУ від 27.03.2024 р. № 1666/ІПК/99-00-21-03-02 ІПК

Радимо також ознайомитися зі статтею «Коли потрібно виправляти помилки в реквізитах податкової накладної»

Нова LIGA360 - нові фішки для роботи із законодавством:

· Всі види джерел, щоб оцінити контекст: НПА, аналітика, судова практика, новини, реєстри та ін.

· Інноваційні інструменти аналізу: зворотні зв'язки документів 2.0, графічні зв'язки документів, смарт-фільтри та моніторинг надходжень.

Побачте всі переваги в дії, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини