Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ФОПу отримати витяг з реєстру платників єдиного податку

Реклама

Податківці Головного управління ДПС у Харківській області повідомили, що відповідно до п. 299.9 ПКУ ФОП-єдинник має можливість подати запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку до контролюючого органу за місцем податкової адреси в один із таких способів:

  • поштою;

  • безпосередньо до контролюючого органу;

  • засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет» ( https://cabinet.tax.gov.ua).

У ДПС також зауважили, що строк надання витягу для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб'єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, - двох робочих днів з дня надходження запиту.

Така адмініпослуга - безоплатна. При цьому витяг діє до внесення змін до реєстру.

Форми запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та витягу затверджені наказом Мінфіну від 16.07.2019 р. № 308. У формі передбачено, що платник податків самостійно обере і проставить відмітку в полі «Спосіб отримання витягу», а саме, безпосередньо в податковій або в електронному вигляді.

Підприємець - платник єдиного податку І - ІІІ групи, може в меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС запит про отримання витягу за формою F1302101.

У разі надсилання запиту з відміткою отримання витягу з реєстру платників єдиного податку «в електронному вигляді», платник отримує витяг в електронній формі за формою F1402101 у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету.

При цьому роздрукований електронний витяг в паперовому вигляді не вважається оригіналом.

Практичні матеріали із чіткими послідовностями дій: Мистецтво оборони, Алгоритми дій, База податкових знань. Замовте презентацію комплексного рішення LIGA360 для контролю інформаційних ризиків і ухвалення рішень, та відкрийте більше можливостей.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини