Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продаж товарів з оплатою декількома платежами і РРО/ПРРО

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Харківській області розповіли, що при продажу товарів з оплатою декількома платежами (передплата і післяплата; часткова оплата з подальшим розстроченням платежу тощо) продавець повинен оформити і видати окремий фіскальний касовий чек на кожну частину розрахунку, якщо приймає готівку чи платіжну картку від покупця.

За умови оплати покупцем коштів на поточний рахунок продавця, за реквізитами у форматі IBAN, РРО/ПРРО можна не застосовувати.

Якщо оплату проводять у різний спосіб, наприклад, один платіж на поточний рахунок продавця за реквізитами у форматі IBAN, а інший - готівкою, продавець обов'язковою повинен видати фіскальний касовий чек саме на приймання готівки. При цьому чек має містити раніше отриману суму оплати.

Податківці зауважили, що в ПРРО від ДПС користувачу надали можливість, після виконання дії «Сформувати чек», обирати відповідний вид оплати за товар (послугу). Це можна зробити у вікні «Умови оплати», тут користувач обирає вид оплати за товар (послугу): передплата, чергова сплата, остаточний розрахунок.

LIGA360 спростить для тебе ведення бухгалтерського обліку. Читай свіжу аналітику експертів, дізнавайся про законодавчі новації та знаходь відповіді у практичних ситуаціях. Замов презентацію рішення прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини