Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада провалила Закон про підвищення військового збору та податків

3 вересня 2024, 16:30
2784
1
Автор:
Реклама

Триває епопея з законопроєктом №11416-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану. Верховна Рада провалила відповідні зміни - за проголосували лише 224 депутата при необхідних 226. Тож законопроєкт відправили на повторне перше читання. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За словами депутата Ірини Геращенко, зокрема проєкт пропонував:

- електронне листування з великими платниками податків.

- підвищення ставки військового збору: до 5% на доходи, 1% для юридичних осіб, 5% для ФОП першої, другої та четвертої груп.

- зміни в правилах оподаткування ввезення товарів.

- введення нових обов'язків для платників податків.

Ця депутат від опозиції, зокрема написала: «Ми вимагаємо наповнювати дефіцит бюджету за рахунок інших статей: акцизи на тютюн і алкоголь; збільшення податків на розкіш, зокрема, на золото, а не з ФОПів тягнути гроші; підняття ренти на видобуток на родовищах».

Своєю чергою, глава податкового комітету парламенту Д. Гетманцев так прокоментував провальне голосування: «На законопроєкт №11416 про введення військового збору на фінансування армії у першому читанні не вистачило 2 голосів. Ймовірність недофінансування армії зросла кратно. Колеги, що не підтримали законопроект згідні фінансувати чужу армію замість своєї. Але може вона їм і не така вже чужа…».

Нова LIGA360 допоможе вивчити цю тему детальніше. Аналітика від експертів, роз?яснення держорганів, практичні кейси та їх вирішення. Замовте персональну презентацію для ваших потреб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини