Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що слід оприлюднювати в електронній системі закупівлі з 1 вересня — лист Мінекономіки

Реклама

Посадовці Мінекономіки у листі від 30.08.2024 № 3323-04/64919-06 пояснили як застосовувати зміни в Особливостях, які діють з 1 вересня 2024 року.

Відтак при укладенні договору про закупівлю відповідно до п. 13 Особливостей замовник має оприлюднити в електронній системі закупівлі (далі - ЕСЗ):

  • звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ;

  • договір про закупівлю та додатки до нього;

  • обґрунтування підстави для здійснення замовником такої закупівлі;

  • зміни до істотних умов договору про закупівлю, у випадках їх внесення на підставі п. 19 Особливостей.

Водночас, укладаючи договір про закупівлю відповідно до пп. 13, 15, 17, 18, 20, 21 п.13 Особливостей, замовник не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня його укладення повинен розмістити даний договір та додатки до нього в ЕСЗ.

Якщо ж укладено договір про закупівлю відповідно до пп. 21 п. 13 Особливостей, слід завантажити також запит, отриманий від Збройних Сил, інших військових формувань, правоохоронних органів, ДСНС, вищих військових навчальних закладів. Цей запит ЕСЗ автоматично оприлюднить через 90 днів після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

При внесенні змін до договору про закупівлю, укладеного відповідно до пп. 17, 18, 20, 21 п. 13 Особливостей, у випадках, передбачених п. 19 Особливостей, разом з повідомленням про внесення змін до договору про закупівлю замовник має розмістити в ЕСЗ зміни до договору, що також автоматично будуть оприлюднені в ЕСЗ через 90 днів з дня припинення або скасування режиму воєнного стану.

При зміні істотних умов договору про закупівлю, укладеного відповідно до пп. 13, 15 п. 13 Особливостей, протягом трьох робочих днів з дня їх внесення замовник має розмістити в ЕСЗ такі зміни і вони також стануть загальнодоступними через 90 днів після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов'язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини