Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін розширив повноваження Держаудитслужби – Мінфін

9 вересня 2024, 10:05
625
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2016 р. № 43 і від 25 жовтня 2017 р. № 1110» від 06 вересня 2024 р. № 1031. Рішення уряду врегульовує питання координації боротьби із шахрайством з коштами Європейського Союзу, а також удосконалює механізм міжвідомчої взаємодії Держаудитслужби, повідомляє Мінфін.

Насамперед йдеться про організацію роботи Держаудитслужби як Служби координації боротьби із шахрайством для організації взаємодії з Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF).

Так, змінами до Положення про Держаудитслужбу передбачено:

- уповноважити Держаудитслужбу на здійснення функції Служби координації боротьби із шахрайством;

- розширити повноваження відомства щодо розгляду звернень (заяв, скарг тощо) та надання роз'яснень з питань боротьби із шахрайством з коштами ЄС, корупцією та будь-якими іншими порушеннями, що негативно впливають на фінансові інтереси ЄС.

Окрім того, Порядок реалізації механізму міжвідомчої взаємодії доповнено повноваженнями Служби координації боротьби із шахрайством, як-от:

- керівництво розробкою та реалізацією Національної стратегії для захисту фінансових інтересів ЄС із попереднім оцінюванням ризиків;

- розробка пропозицій до інших відповідних законодавчих та нормативно-правових актів;

- сприяння проведенню адміністративних розслідувань (перевірок на місцях та інспектувань) OLAF.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини